Ngalamo weer toegankelijk

Het kindercentrum in Ngalamo is voor de kinderen uit het dorp enige tijd niet toegankelijk geweest na de overstroming die veroorzaakt zijn door de cycloon Freddy. Inmiddels is de weg weer droog en kunnen de kinderen weer naar school. In de afgelopen periode hebben 33 basisschoolkinderen van het educatief centrum gebruik gemaakt.

Van de drie families die in het gebouw werden opgevangen omdat hun huis door de overstromingen onbewoonbaar was worden er momenteel (augustus) nog twee opgevangen in het nog niet helemaal voltooide gebouw van het kindercentrum . Bouwwerkzaamheden liggen  stil bij gebrek aan cement. In het hele land is er een tekort aan cement. De regering heeft de bouwhandel al gewaarschuwd geen misbruik te maken van het tekort door buitensporige prijsverhogingen.

Het goede nieuws is dat de Stichting QC i.s.m. Wilde Ganzen nu dankzij een bijdrage van de Dominicus Gemeente in Amsterdam in staat is het herstel van de cycloonschade aan de kindercentra van de Widow of Hope Foundation volledig te financieren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *