Categorie archieven: Adult Education

Nieuw lesmateriaal voor de alfabetiseringscursus

Het is een eenvoudige actie: in plaats van cadeaus bij een verjaardag of andere feestelijke gelegenheid een bijdrage vragen voor een ontwikkelingsproject. Zo haalde een van onze donateurs een bedrag op van 400 euro. Dat konden we goed gebruiken voor het laten vermenigvuldigen van alfabetiseringsboekjes.

Tot nu toe waren er in de cursusgroepen niet genoeg lesboekjes voor alle vrouwen om mee naar huis te geven zodat ze thuis ook konden oefenen.

Mary stuurde ons enkele foto’s van de cursisten van de Tulongosole  groep met hun nieuwe boeken

Voor meer informatie over donaties aan QC Malawi verwijzen we u naar onze speciale pagina voor donateurs.

 

Bezoek aan Chitowa en Tulongosole

Liesbeth Redeke van QC Malawi bezocht in oktober Mangochi en reisde met Mary Sibande langs projecten van de Window of Hope Foundation. Hier haar verslag van het bezoek aan Chitowa waar met hulp uit Nederland een nieuw kindercentrum wordt gebouwd.

Op 12 oktober bezocht ik Chitowa; na ca 1 uur rijden in een 4WD over een stoffige weg met veel kuilen kwamen we er aan. ’s Morgens vroeg was er al een vrachtwagen vertrokken met materialen (planken en golfplaten voor het dak, cement voor pleisterwerk, metalen frames voor deuren en ramen) en bij onze aankomst werd daar al druk mee gewerkt.

Ik sprak met dorpshoofden van naburige dorpen en die willen allemaal wel zo’n educatief kindercentrum! Na veel toespraken deelden we wat kleertjes en speelgoed uit 

Lees verder Bezoek aan Chitowa en Tulongosole

Leren lezen en schrijven

Het alfabetiseringsproject van de Window of Hope Foundation brengt vrouwen op het platteland van Malawi basisvaardigheden bij. 

Na de instructie van de docenten is het alfabetiseringsproject met twee groepen gestart, de groep buurvrouwen in Mangochi die ook deelneemt aan het landbouwproject van de WOHF en de Tulongosole groep die het initiatief heeft genomen voor het alfabetiseringsoproject. Mary ging met de Community Development Officer op bezoek bij de Tulongosole groep en stuurde ons een paar foto’s en filmpjes.

De vrouwen laten de bezoekers met zang en dans weten dat ze erg blij zijn met de cursus.

Lees verder Leren lezen en schrijven

Alfabetiseringsproject van start gegaan

Het literacy project van de Window of Hope Foundation is begin januari 2017 gestart met een training van tien vrijwilligers die in het district Mangochi vrouwen leren lezen en schrijven

In aansluiting op de training Economic Empowerment uit 2014 organiseert de Window of Hope Foundation een alfabetiseringscursus voor de vrouwen die na deze training een eigen bedrijfje zijn begonnen. De vrouwen hebben zelf aangegeven dat ze willen leren lezen en schrijven om ook zelf hun administratie te kunnen doen. Nu moeten ze daar nog anderen voor inschakelen. Voor dit project heeft QC Malawi steun gekregen van Cordaid. Het geld gaat allereerst naar een training van vrijwilligers-docenten (foto) die een jaar lang cursus gaan geven.

img-20161226-wa0002

Lees verder Alfabetiseringsproject van start gegaan

Training Economisch Empowerment

Uit de fooienpot van Averechts van oktober – november 2013 is 1680 euro besteed aan een 5 daagse training voor 68 deelnemers. Het was een aanvulling op subsidie van Cordaid en de Haëlla stichting. Er zijn drie agrarische bedrijven gestart inclusief een micro-credit voorziening die door de vrouwen zelf gerund wordt.

Hier twee foto’s van de Tadala groep

Tadala cursus economic empowermentTadala deelnemers Lees verder Training Economisch Empowerment