Training Economisch Empowerment

Uit de fooienpot van Averechts van oktober – november 2013 is 1680 euro besteed aan een 5 daagse training voor 68 deelnemers. Het was een aanvulling op subsidie van Cordaid en de Haëlla stichting. Er zijn drie agrarische bedrijven gestart inclusief een micro-credit voorziening die door de vrouwen zelf gerund wordt.

Hier twee foto’s van de Tadala groep

Tadala cursus economic empowermentTadala deelnemers

De Tulongosoleje groep bouwde voort op het Safe Motherhood programma. De groep heeft zich eerst beziggehouden met de bestrijding van een ziekte die incontinentie veroorzaakt bij vrouwen. Zij worden daardoor ernstig gehinderd in hun sociale leven.

De training Economic Empowerment heeft de vrouwen geholpen bij het opzetten van eigen ondernemingen. Daarvoor hebben ze met hun verdiensten ook een dorpsbank opgericht waar vrouwen kleine bedragen kunnen lenen. De groep vergadert elke maand. Er is een voorzitter, vice-voorzitter (de enige man), iemand die verslag maakt en een penningmeester. De training bood de vrouwen de nodige managementvaardigheden. Ze hebben aangegeven dat ze graag verder onderwijs volgen.

Tulongosoleje groep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *