Noodhulp geleverd

Malawi herstelt langzaam van de verwoestingen en overstromingen die de orkaan Freddy in het land heeft veroorzaakt. Bijna 700.000 mensen raakten dakloos. In het land zelf zijn vele initiatieven gestart om vervangende huisvesting te realiseren, maar hulp van buiten is dringend nodig. De voedselvoorziening loopt gevaar omdat een deel van de oogst is vernietigd. Daarnaast wordt gevreesd voor een verdere uitbreiding van de cholera-epidemie die vorig jaar uitbrak en een stijging van het aantal malaria-infecties.

In het district Mangochi, dat vooral te lijden heeft gehad onder grote overstromingen, zorgt de Window of Hope Foundation met steun uit Nederland voor herstel van huizen, nieuwe toiletten voor de kindercentra en zaden voor boeren die hun nieuwe aanplant verloren zagen gaan. Het gehele project kost ongeveer 4000 euro. Het geld is inmiddels overgemaakt zodat men in Mangochi snel aan de slag kan. Wilde Ganzen neemt de helft van dit bedrag voor zijn rekening. Voor de andere helft doen wij opnieuw een beroep op onze donateurs. U kunt uw financiële bijdrage storten op ons rekeningnummer NL10 INGB0004256879 t.n.v. Stichting Quality Centre onder vermelding van ”Freddy”.

De boeren en hun nieuwe zaden

Wilde Ganzen op bezoek in Ngalamo

Een delegatie van Wilde Ganzen is onlangs op bezoek geweest bij Mary en Elliot. Anke en Natasja zagen de vorderingen van de bouw van het educatief kindercentrum in Ngalamo. Het is nog niet helemaal af, maar inmiddels al wel in gebruik genomen. Het hoger gelegen Ngalamo is gespaard bij de recente overstromingen, maar ligt nu op een eiland, omringd door water. De kinderen kunnen niet meer naar school in naburige dorpen. In het kindercentrum worden ook enkele gezinnen opgevangen die hun huis hebben verloren door het geweld van de orkaan Freddy.

 

Anke en Natasja van Wilde Ganzen op bezoek in het nieuwe kindercentrum Ngalamo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *