Herstel van de cycloonschade

De cyloon Freddy heeft Malawi vorige maand zwaar getroffen. In het district Mangochi heeft hevige regenval veel schade opgeleverd. De Stichting QC heeft samen met Mary Sibande een plan gemaakt om in enkele dorpen zo snel mogelijk de ergste schade te herstellen. Wilde Ganzen draagt in dit bijzondere geval de helft van de kosten.

Over de situatie in de dorpen Chitowa, Ngalamo en Saiti schrijft Mary dat sommige huizen volledig zijn ingestort. Die mensen hebben hun toevlucht moeten zoeken in noodlocaties die de overheid heeft ingericht in scholen. De latrines bij de kindercentra van de Window of Hope Foundation zijn niet langer te gebruiken. De voedselvoorziening loopt ook gevaar: het voedsel (maïs) is doorweekt en bij sommige mensen zijn de gewassen die ze hadden verbouwd weggespoeld.

Met het noodhulpgeld kan materiaal gekocht worden om een begin te maken met de herbouw van de huizen. De toiletten kunnen worden hersteld. Daarnaast kunnen zaden en een beperkt aantal werktuigen worden gekocht om de landbouw weer op gang te brengen.

We danken alle donateurs die inmiddels onze noodkreet hebben beantwoord. Bijdragen kunnen worden gestort op op ons rekeningnummer NL10INGB0004256879 t.n.v. Stichting Quality Centre onder vermelding van”gift Malawi”.

Twee van de huizen die zijn ingestort door het noodweer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *