Mangochi in tijden van corona

De coronapandemie lijkt in Afrika minder hard toe te slaan dan in andere werelddelen. Maar Malawi lijdt ook onder de gevolgen van de crisis.

De geregistreerde aantallen besmettingen, ziekenhuisopnames en doden door de coronapandemie suggereren minder slachtoffers dan in veel Europese landen. Maar de maatregelen van de overheid treffen de bevolking daar harder dan hier. Veel mensen zijn hun werk kwijtgeraakt en daar zijn geen voorzieningen voor zoals hier. De scholen zijn sinds begin september weer open, maar de sluiting heeft een negatief effect gehad, vooral op de deelname van meisjes die toch al snel afhaken. Malawi is verder sterk afhankelijk van de wereldwijde economie en mist belastinginkomsten terwijl de uitgaven voor de zorg stijgen.

Voorlichting

In het district Mangochi heeft de Window of Hope Foundation met steun van de Stichting QC Malawi en Wilde Ganzen een bijdrage geleverd aan de voorlichting in afgelegen dorpen. Er zijn posters verspreid met richtlijnen voor hygiëne. En er zijn veilige watertappunten aangelegd. Ouderen hebben een extra voedselpakket ontvangen.

De voorlichting heeft ook nog een positief neveneffect gehad, schrijft Mary. Het heeft het besef van het belang van hygiëne in het algemeen verhoogd. Kinderen wassen vaker hun handen voordat ze gaan eten.

Ondertussen is in Ngalamo de bouw van het kindercentrum hervat.

De bouw van het nieuwe kindercentrum heeft vanwege de coronacrisis enkele maanden stil gelegen. Begin november is de aannemer met een beprkt aantal werknemers weer begonnen.

Landbouw

Voor de beveiliging van het terrein en de verdere ontwikkeling van de landbouw heeft Mary twee mannen in dienst genomen met hulp van onze stichting. Ze zijn voortvarend aan de slag gegaan met de bouw van een huis voor de bewaker. En met de bebouwing van het land. We hopen dat de opbrengst de WOHF in staat stelt om hen langer in dienst te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *