Adoptieouders gezocht

Een nieuw project van de Stichting QC Malawi en de Window of Hope Foundation

Weeskinderen in hun eigen dorp in gezinsverband op laten groeien: dat was oorspronkelijk het doel waarvoor Mary Sibande de Window of Hope Foundation oprichtte. Op dit moment ondersteunt de WOHF achttien kinderen in verschillende dorpen in het district Mangochi. Het hoofddoel is dat ze naar school gaan. De gezinnen die de weeskinderen opvangen, krijgen ter ondersteuning – als er middelen zijn – een kleine toelage voor voeding en schoolspullen. Maar dat wordt in de huidige omstandigheden steeds moeilijker. De coronacrisis heeft de kosten van levensonderhoud opgeschroefd, veel mensen zitten zonder werk, de WoHF heeft nauwelijks eigen inkomsten. Terwijl er tegelijkertijd een wachtlijst is van nieuwe kinderen.

Om de lasten van de WOHF wat te verlichten hebben we nu samen het volgende plan bedacht. We zoeken in Nederland mensen die adoptie-ouder willen worden voor een van Mary’s weeskinderen. Voor één kind op de basisschool heeft zij per jaar minimaal 200 euro nodig. Voor de middelbare school is dat 300 euro per jaar. De kosten om naar de Universiteit te gaan zijn 500 euro per semester. De kosten kunnen ook gedeeld worden door meerdere adoptieouders. Met een minimum van vijftig euro per jaar gedurende vijf jaar komt u in aanmerking voor belastingvoordeel (zie onze donatiepagina).  U kunt zich aanmelden via info@leidraad.com. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op voor de verdere procedure.

Mary gaat zorgen voor de communicatie tussen de kinderen en de adoptie-ouders. Ze heeft ons alvast foto’s gestuurd van al haar kinderen. Daaronder deze drie (v.l.n.r.): Hawa Sadimu, Thom Gwetsa en Genitalia Atwabi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *