Coronacrisis: Malawi heeft dringend hulp nodig

In Malawi loopt het aantal slachtoffers van de corona-pandemie snel op. De Window of Hope Foundation vraagt om steun voor sanitaire voorzieningen, voedselhulp voor ouderen en voorlichtingsmateriaal.

De regering van Malawi heeft al begin april een lockdown afgekondigd. Tot nu toe zijn er nog niet veel positief geteste COVID-19 gevallen, de meerderheid daarvan is in de vier grote steden. Het platteland is meer geïsoleerd en loopt achter. Maar de verspreiding versnelt en vindt nu plaats in steeds meer districten. De directeur van onze partnerorganisatie in Mangochi, Mary Sibande (master in Public Health) heeft een veelomvattend plan geschreven om in dit district snel maatregelen te kunnen treffen voor preventie en medische voorzieningen. De districts-overheid heeft de NGO’s in de regio gevraagd om dit soort plannen te maken en voor financiering te zorgen.

Mary Sibande: “Het aantal nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus groeit van dag tot dag. De meerderheid van de bevolking in rurale gebieden is tot nu toe niet bereikt met informatie over de pandemie en de noodzakelijke maatregelen. Het is zeer zorgelijk allemaal.”

Het plan van Mary voorziet onder meer in de levering van beschermende en medische materialen (thermometers, medicijnen, infuus- en verbandmateriaal) aan drie lokale klinieken en drie gezondheidscentra. Dit deel van het plan kost 30.000 euro en we gaan op zoek naar aparte financiering daarvoor. 

Voor een aantal andere maatregelen wil de Stichting QC Malawi een bijdrage vragen van onze donateurs en relaties. Het geld zal besteed worden aan voorlichtingsmateriaal (met name beeldmateriaal voor analfabeten), sanitaire (handenwas-)voorzieningen voor dorpsmarkten, en voedselhulp voor ouderen.

Voor de uitvoering van deze meest urgente preventieve plannen is ca 6500 euro nodig. Wilde Ganzen biedt particuliere stichtingen aan om in deze bijzondere situatie van de pandemie het ingezamelde bedrag te verdubbelen. Daarvoor hebben wij een aanvrage ingediend. Wij willen zelf nu de helft daarvan (3250 euro) op korte termijn bij elkaar brengen! Het zou geweldig zijn als u daar een bijdrage aan wilt leveren.

U kunt uw bijdrage overmaken op NL10 INGB 0004 2568 79 t.n.v. Stichting Quality Centre Utrecht onder vermelding van Corona. U kunt ook doneren via de donatieknop op onze website www.qcnetwerk.nl.

Vast heel erg bedankt!!

Mocht iemand suggesties hebben of contacten met organisaties met veel geld (!), dan horen we dat graag omdat we daar dan het grote medische plan van Mary kunnen indienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *