Nieuw kindercentrum Ngalamo in aanbouw

Er wordt hard gewerkt aan het nieuwe kindercentrum bij Ngalamo.

Vorig jaar hebben we actie gevoerd voor een nieuw educatief kindercentrum op het grondgebied van de WOHF bij het dorp Ngalamo. Met hulp Van Wilde Ganzen brachten we het nodige bedrag bijeen. Mary en Elliot zijn nu heel voortvarend aan de slag gegaan om de plannen te realiseren. Ze sturen ons regelmatig foto’s van de vorderingen. Hieronder een selectie.

De fundering (half april)

Elliot houdt toezicht op het metselwerk (begin mei)

De vorderingen half mei.

Nieuw personeel

De WOHF heeft twee mannen op proef in dienst genomen voor de bewerking van het land en de bewaking van het land en het kindercentrum. Mathias Golden Ndanga heeft eerder gewerkt in de beveiliging, onder andere op een boerderij in Mozambique waar hij ook Engelse les heeft gegeven. Hij kan ook ingeschakeld worden bij het alfabetiseringsproject in Ngalamo. En bij het werk op het land. Andrew Nkochi heeft ook ervaring in de landbouw en in de productie van bakstenen. Beide mannen komen met hun gezin op of in de buurt van het WOHF-terrein wonen. De Stichting QC levert een bijdrage voor hun inkomen in de proeftijd.

Mary heeft ze alvast een nieuwe overall gegeven. Met WOHF opdruk.

Moringa

Om de grens van het terrein van de WOHF te markeren zijn nu nog meer Moringa-struiken geplant. Bladeren van de Moringa boom zijn bekend vanwege hun voedzame en geneeskrachtige werking. Mary heeft een plan gemaakt om de gedroogde bladeren in zakjes te gaan gaan verkopen. En wellicht kan er later nog meer mee gedaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *