Educatief Kindercentrum in Chitowa

De Window of Hope Foundation in het district Mangochi in Malawi beheert enkele educatieve kindercentra voor kinderen van 0-6 jaar.

De Stichting QC voert nu actie voor de (her)bouw van een educatief kinderdagverblijf in Chitowa, een dorpje tussen de maisvelden. Lokale vrijwilligers zijn een aantal jaren geleden begonnen met een dagopvang voor 1-6 jarigen. Het zelf gebouwde gebouwtje van takken en leem is 3 jaar geleden door hevige regens ingestort. Er is geen keuken meer, de kinderen spelen buiten. Voor een nieuw gebouwtje liggen al – zelf gebakken – stenen klaar, maar er is geen geld voor een houten raamwerk en een dak. Wij willen met dit project voldoende geld inzamelen voor het meerzetten van een goed gebouw. Ongeveer 50 kinderen zullen er op verschillende dagen van de week gebruik van maken. We hopen dat ze hierdoor een betere toekomst zullen krijgen. De plaatselijke bevolking en de lokale leiders in Chitowa zijn actief betrokken bij dit project.

1185664_529373953798744_1411054769_n

Onderwijs is de sleutel tot het verbeteren van levensomstandigheden. Om de kwaliteit van onderwijs in het Mangochi district te verbeteren is de WoHF een aantal educatieve kinderdagverblijven gestart. Hier worden de jongste kinderen opgevangen, verzorgd en spelenderwijs onderwezen zodat ze een betere start hebben als ze naar de lagere school gaan. De kinderen krijgen ook een gezonde maaltijd. Ouders en andere dorpelingen zijn betrokken bij de centra en WoHF hoopt dat men zich hierdoor bewust wordt van het belang van goed onderwijs en dat kinderen zullen worden gestimuleerd om onderwijs te (blijven) volgen.

Het Centrum in Chitowa zal een voorbeeld worden voor omliggende dorpen en andere gemeenschappen stimuleren zelf ook energie en materiaal te investeren in een educatief kinderdagverblijf. De “bottom-up” initiatieven die hierdoor ontstaan, kunnen leiden tot een verbeterde toegang tot onderwijs op het platteland. En hiermee uiteindelijk tot verbeterde levens-omstandigheden.

 Vrijmarkt

Op Koningsdag is het project van start gegaan met de verkoop van kleding, boeken en allerlei andere spullen op de Utrechtse Vrijmarkt. Op de Weerdsingel is met hulp van bewoners die elk jaar spullen verkopen voor een goed doel in totaal bijna 1500 euro opgehaald.

20160426_212652vrijmarkt-2

Dit project doen we samen met de organisatie Wilde Ganzen die elke euro die we inzamelen met de helft aanvult.

vrijmarkt3

In totaal moeten we de komende maanden 5200 euro bij elkaar zien te krijgen. Voor het najaar zijn inmiddels al enkele activiteiten gepland.

Malawi tassen

We hebben een aantal van deze prachtige tassen te koop, die door Abdul uit Zomba speciaal voor ons zijn gemaakt (inclusief donatie 10 euro per stuk).

En we hopen natuurlijk ook op onze donateurs.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *