Het schooljaar succesvol afgesloten

In Malawi is het schooljaar afgesloten. Bijna alle kinderen die de WOHF onder haar hoede heeft zijn bevorderd naar een volgende klas. Mary heeft bij de gastouders de resultaten opgevraagd en een Progress report samengesteld voor de donateurs.

De ouders melden dat de kinderen geprofiteerd hebben van de steun van de WOHF. Soms zijn er tegenvallers, zoals bij Thom Gwetsa (foto) die geen examen kon doen omdat de leerlingen een demonstratie hadden georganiseerd tegen het beleid van de school en daarna voor straf naar huis werden gestuurd. Asiyatu Alufu heeft het goed gedaan, schrijft Mary.In de eerste periode kwam ze vanwege de lange afstand naar school soms te laat. Ze is echter wel geslaagd. Voor haar motivatie hadden we een tas (waterproof) voor haar gekocht, zodat ze altijd op school kon komen.’ Linda Posowatha (foto) doet het goed op de universiteit. Ze verdient zelf bij in de vakanties om alles te kunnen betalen. Helaas heeft ze nog geen laptop om zich beter op haar examens voor te bereiden.

Mary heeft nog zeven kinderen op de wachtlijst staan. Ze vraagt met name steun voor de kinderen van het ouderloze gezin Richards. De oudste dochter Zione vervult hier de rol van gezinshoofd. Zij heeft het zwaar vanwege de zorg voor haar gehandicapte zusje.  In het afgelopen regenseizoen is hun huis ook nog ernstig beschadigd.

Namens de WOHF dankt Mary ons en alle donateurs voor de steun die zij aan de kinderen en hun gastouders kon geven. Voor het komend jaar zoekt de Stichting QC nog nieuwe donateurs om het programma te kunnen uitbreiden. Wie zich voor vijf jaar met een minimum van vijftig euro per jaar garant stelt voor een bijdrage aan een van de adoptiekinderen komt in aanmerking voor belastingvoordeel (zie onze donatiepagina).  U kunt zich aanmelden via info@leidraad.com. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op voor de verdere procedure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *