Het symposium ‘Sharing a Vision’

Tijdens het bezoek van Liesbeth Redeke aan Malawi organiseerde de Window of Hope Foundation (WoHF) een symposium over community empowerment, gesponsord door QC Malawi.

Op zaterdag 21 oktober kwamen participanten en belanghebbenden bij de projecten van de WoHF en overheidsfunctionarissen in Mangochi bijeen om met elkaar te delen wat er bereikt kan worden door samenwerking volgens de principes van community empowerment.

Vertegenwoordigers van de diverse projecten presenteerden zich. Er waren gepassioneerde speeches, oa over Empowerment door Mary Sibande, directeur van de Window of Hope Foundation, van Chief Chowe, de voorzitter van het Stichtingsbestuur en van Liesbeth over de samenwerking en de rol van Quality Centre. Tot slot sprak de eregast, McLeod Mphande, van het district Mangochi. Hij gaf aan erg onder de indruk te zijn en hopelijk zal hij zijn enthousiasme delen met zijn collega’s. De radiozender MBC deed verslag van het symposium aan de hand van interviews  met verschillende deelnemers.

McLeod Mphande zei dat dat de presentaties tijdens dit symposium lieten zien dat de aanpak van de WoHF de dorpsgemeenschappen kan veranderen. En hij was blij met de bijdrage van de Nederlandse partner QC Malawi aan dit doel.

The women knew their problems, took active role to reduce their problems, they knew what they needed and had the capacity to request for what they needed to improve their livelihood. They have indeed been empowered for a good cause. With good steps from health, economic empowerment, literacy as a road to development of our nation socially and economically.

Op de foto’s een overzicht van de zaal en een van de werkgroepbijeenkomsten.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *