Het Malawi project breidt zich uit

Het QC project in Malawi is gestart als een samenwerkingsproject met de Window of Hope Foundation (WoHF) om een boek te schrijven (Community Empowerment in Malawi). Intussen is de WoHF een samenwerking aangegaan met Synnervate BV om een eigen bedrijf in Malawi te starten: het Hope Business Centre.

[update november 2015]

Naast het schrijven van een boek is er ook geld ingezameld voor andere projecten zoals:

  • de aanschaf van fietsen voor Safe Motherhood vrijwilligers en een aantal fietsambulances; voor dit doel is geld ingezameld via de fooienpot van café Averechts
  • de training economisch empowerment voor vrouwen: de Haëlla Stichting, Cordaid en de fooienpot van Averechts hebben dit mogelijk gemaakt.
  •  de aanschaf van schooluniformen en speelgoed door de kindercentra.

Intussen is de WoHF ook een samenwerking aangegaan met Synnervate BV om een eigen bedrijf in Malawi te starten: het Hope Business Centre. Hope BC moet een soort conferentiecentrum worden dat geld gaat opleveren voor sociale projecten. Bekijk voor meer informatie onze business film: http://youtu.be/JfH8DItDEGg en onze facebook pagina https://www.facebook.com/pages/Malawi-Window-Of-Hope/529367247132748.

update september 2016

Hope BC heeft intussen met geld dat QC bijeen heeft gebracht, een stuk land van 13 ha geleast (voor 50 jaar) en is gestart met het bewerken van dit land. In 2014 zijn er bananenbomen gekocht en mango zaailingen. Er zijn wat aanloopproblemen geweest (o.a.droogte en nijlpaarden die het land leeg aten), maar nu gaat het beter. We hebben ervoor gezorgd dat er een omheining gebouwd kon worden [verwijzing]. En om de oogst te verbeteren is er nog geld nodig voor irrigatie-apparatuur. WoHF heeft een plan opgesteld voor Twin Farming om dit mogelijk te maken en iets te doen aan de honger die vooral in 2016 hard heeft toegeslagen in Malawi.
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *