De school als schuilplaats

Het Educatief Kindercentrum in Ngalamo biedt tijdelijk onderdak aan slachtoffers van de overstromingen.

Het gebouw is na veel tegenslagen eindelijk gereed gekomen. Maar vanwege recente overstromingen in de regio Mangochi kan het nog niet worden ingericht als kinderdagverblijf. Ngalamo is begin dit jaar opnieuw getroffen. Veel huizen werden verwoest. Zeven dakloze gezinnen zochten hun toevlucht in het hoger gelegen gebouw van het kindercentrum. Ze hebben op dit moment ook nog niet de middelen om hun huizen weer op te bouwen. Dat betekent dat het gebruik van het nieuwe kindercentrum voor de jongste kinderen van Ngalamo opnieuw moet worden uitgesteld. Vorig jaar moest de ingebruikneming ook al worden uitgesteld vanwege de overstromingen. Toen is het tijdelijk gebruikt voor basisschoolkinderen die vanwege het ondergelopen land hun school niet konden gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *