Cycloon Idai treft Malawi

Begin maart richtte de cycloon Idai grote verwoestingen aan in Mozambique. Grote delen van het land kwamen onder water te staan. De hevige regenbuien troffen ook buurland Malawi.

Mary Kumwanje van onze partnerorganisatie Window of Hope berichtte ons over de schade in het district Mangochi. Er is minstens een slachtoffer gevallen. Haar eigen huis is ondergelopen en ze meldt veel schade aan de inboedel, keukenapparatuur, kleren. De waterpomp werkt niet meer en het hek rond het erf is kapot zodat ze zich niet meer veilig voelen. Na een paar weken is de benedenverdieping nog steeds niet droog, ook omdat het opnieuw is gaan regenen en het grondwater naar boven komt.

We proberen Mary te helpen met particuliere giften. Ze was erg blij met een eerdere donatie  waarmee ze het kinderdagverblijf dat ze aan huis heeft kon opknappen, onder andere met een nieuw dak. Dat heeft er voor gezorgd dat de kinderen gewoon konden blijven komen. Helaas heeft het kinderdagverblijf in Chitowa wel waterschade opgelopen. Er moet een nieuw systeem voor de waterafvoer komen.

Dit zijn de kinderen van het kinderdagverblijf dat Mary aan huis heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *