Categorie archief: Adult Education

Leren lezen en schrijven

Het alfabetiseringsproject van de Window of Hope Foundation brengt vrouwen op het platteland van Malawi basisvaardigheden bij. 

Na de instructie van de docenten is het alfabetiseringsproject met twee groepen gestart, de groep buurvrouwen in Mangochi die ook deelneemt aan het landbouwproject van de WOHF en de Tulongosole groep die het initiatief heeft genomen voor het alfabetiseringsoproject. Mary ging met de Community Development Officer op bezoek bij de Tulongosole groep en stuurde ons een paar foto’s en filmpjes.

De vrouwen laten de bezoekers met zang en dans weten dat ze erg blij zijn met de cursus.

Lees verder Leren lezen en schrijven

Alfabetiseringsproject van start gegaan

Het literacy project van de Window of Hope Foundation is begin januari 2017 gestart met een training van tien vrijwilligers die in het district Mangochi vrouwen leren lezen en schrijven

In aansluiting op de training Economic Empowerment uit 2014 organiseert de Window of Hope Foundation een alfabetiseringscursus voor de vrouwen die na deze training een eigen bedrijfje zijn begonnen. De vrouwen hebben zelf aangegeven dat ze willen leren lezen en schrijven om ook zelf hun administratie te kunnen doen. Nu moeten ze daar nog anderen voor inschakelen. Voor dit project heeft QC Malawi steun gekregen van Cordaid. Het geld gaat allereerst naar een training van vrijwilligers-docenten (foto) die een jaar lang cursus gaan geven.

img-20161226-wa0002

Lees verder Alfabetiseringsproject van start gegaan

Training Economisch Empowerment

Uit de fooienpot van Averechts van oktober – november 2013 is 1680 euro besteed aan een 5 daagse training voor 68 deelnemers. Het was een aanvulling op subsidie van Cordaid en de Haëlla stichting. Er zijn drie agrarische bedrijven gestart inclusief een micro-credit voorziening die door de vrouwen zelf gerund wordt.

Hier twee foto’s van de Tadala groep

Tadala cursus economic empowermentTadala deelnemers Lees verder Training Economisch Empowerment